Naturen som inspiration til mere livsglæde og nærvær

Blade, blade og flere blade

Blade, blade og flere blade

Efterårets smukke løvfald med blade i fantastiske nuancer er over os – eller rettere sagt – lige straks forbi os igen, og vi står som altid tilbage med store mængder blade. Indimellem kan det næsten opleves, som om der er visne blade alle vegne i haven.

Og det gør naturligvis heller ikke noget – nærmere tværtimod, blade giver jo næring til jorden og medvirker til at berige muldlaget. Her i haven bliver de mange blade derfor lagt på højbedene i køkkenhaven, og her ville jeg jo allerhelst have, at de blev liggende som jordforbedrende vinterdække. Men det er altså nemmere sagt end gjort. En enkelt lille efterårsvind gennem haven er, hvad der skal til, for at bladene igen er spredt. Eller som det også ofte sker, nemlig at havens høns finder bunken vældig interessant og går i gang med at skrabe blade og afklip af bedene i deres jagt på lækkerier i jorden nedenunder.

Så må jeg i gang igen med at samle blade og lægge tilbage på højbedene – havearbejde er i sandhed en skøn og fortløbende proces, som man aldrig bliver helt færdig med. Der er hele tiden nye projekter at gå i gang med, og i dette tilfælde er det så oven i købet det samme projekt, jeg kan arbejde på igen og igen.

Indtil jeg til sidst bare vælger at acceptere, at alt er helt okay, præcis som det er. Hvilken forskel gør det egentligt, bladene kan jo også gøre gavn mange andre steder i haven – så pyt !!

 

Kærlige efterårstanker

Aase

Skriv en kommentar

Del en kommentar på Facebook

Min Spirituelle Have | Aase Hoffmann