Naturen som inspiration til mere livsglæde og nærvær

Det smukke forfald

Det smukke forfald

Jeg undrer mig ofte over, hvad det er, der gør at vi mennesker er så optaget af vores alder og udseende? Mange af os er allerede tidligt i livet bekymrede ved tanken om at skulle blive ældre og har stor opmærksomhed på kroppens gradvise forfald. En del giver sig ligefrem i kast med at modarbejde denne – for mig at se – ellers så naturlige proces ved f.eks. at lade sig underkaste tvivlsomme kirurgiske indgreb eller få diverse giftstoffer indsprøjtet i kroppen, alt sammen i forsøg på at opretholde en evig ungdom.

Hvor vi mennesker dog kan komplicere alting med alle vore tanker, om at vi ikke er elskede og gode nok helt, som vi er. Tanker, der kun er med til at skabe begrænsninger for os selv og vor glæde ved livet.

Hvis vi i stedet ser mod resten af naturens verden, vil vi her se, at alder overhovedet ikke er noget problem. Alting her har sin enestående plads og rolle at spille som en vigtig del af helheden helt uafhængigt af alder, størrelse eller form.

Det gamle træ i forfald med råd og svamp i de krogede grene er jo lige så afgørende for opretholdelsen af naturens balance som de nye små træer, der kun lige har startet deres vækst. For det gamle træ sker ældningsprocessen helt naturligt som en del af dets livsforløb, og forfald er her blot et udtryk for forandring, der varsler nye tider.

Efterårets forfald, der jo også er udtryk for, at alting ændrer sig og intet forbliver det samme, har vi mennesker for længe siden accepteret som en del af naturens cyklus. Kunne vi blot helt på samme måde have tillid til, at vort eget forfald og ældning også er en ganske naturlig del af denne cyklus, så kunne vi slappe af og nyde livet så meget mere.

Blot en lille efterårstanke her fra.
Aase

Skriv en kommentar

Del en kommentar på Facebook

Min Spirituelle Have | Aase Hoffmann