Naturen som inspiration til mere livsglæde og nærvær

En, to, tre pindsvin i haven

En, to, tre pindsvin i haven

Her i haven er vi meget glade for pindsvin og denne sommer har vi til fulde fået opfyldt vort ønske om at have de små nyttedyr i haven.

Hver aften aflægger tre skønne pindsvin os et besøg og spiser den mad, vi i form af kattetørfoder lægger ud rundt omkring i haven samt drikker vand fra havens mange fuglebade. Første stop er beplantningen under køkkenvinduet og herefter går turen rundt om huset til terrassen, hvorfra vi mennesker har en fin udsigt til de små besøgende.

Gruppen af pindsvin består af en han og to mindre hunner, og det er virkelig en fornøjelse at få lov til at følge deres aktiviteter her fra første parket.

Hannen er tiltagende interesseret i hunnerne, og vi sidder opmærksomme og iagttager, hvordan han opfører sin tilnærmelsesdans overfor dem på skift. Han cirkler om dem og forsøger at charmere sig ind på dem, mens de puster sig op og laver højlydte åndedragsøvelser. Indtil videre har desværre ingen af dem tilladt ham at komme nærmere end det – i hvert fald ikke så vidt vi har set – han har bestemt ellers været meget ihærdig og gjort, hvad han kunne for at det skulle lykkes.

Hannen gør endnu et forsøg på at charmere sig ind på hunnen
Hannen gør endnu et forsøg på at charmere sig ind på hunnen

Andre gange er de to hunner lidt på kant, og den ene forsøger pludselig at skubbe den anden væk med snuden. Den skubbede stemmer dog hårdt imod af alle kræfter og det ender med, at de mest bare maser rundt om sig selv på stedet. Men der bliver virkelig arbejdet for at fastholde position – eller måske er det hannen, de kæmper om?

Det er blevet et fast punkt på aftenrutinen at holde øje med vore pindsvin, de ser så hyggelige ud, som de tudser rundt dér på terrassen i skumringen og lugter sig frem til maden. Vi bliver næsten helt skuffede, hvis det en enkel aften skulle ske, at kun ét af vore pindsvin eller slet ingen lægger vejen forbi, men det er heldigvis meget sjældent det sker.

Vi skal jo helst lige ha’ vor daglige dosis uforfalsket naturglæde at gå til ro på.

Glade pindsvine-hilsner

Aase

Skriv en kommentar

Del en kommentar på Facebook

Min Spirituelle Have | Aase Hoffmann