Naturen som inspiration til mere livsglæde og nærvær

Et pindsvin flytter ind

Et pindsvin flytter ind

Her i haven har vi i flere år haft et pindsvinehus stående under buskene, i håbet om at der en dag ville flytte et pindsvin ind for vinteren. Desværre har huset alle årene stået ubeboet hen.

Denne sommer har vi dog flere gange haft den store fornøjelse at støde på pindsvin i haven. Ofte har vi set efterladenskaber rundt omkring, og flere gange har vi mødt et pindsvin på aftentur i haven. En aften havde vi til med en helt særlig oplevelse med et pindsvin, der havde fattet interesse for et sildeglas, vi havde sat ud til skrald. Pindsvinet syntes tilsyneladende vældig godt om den søde duft af karrysild eller også forsøgte det at parre sig med glasset, i hvert fald havde pindsvinet forbenene på glasset, mens det blev trillet rundt under havebordet. Larmen fra det klirrende glas fik os til at stikke hovederne ud af døren, hvor vi blev mødt af et ret underholdende optrin.

Pindsvin og karrysild i natten
Pindsvin og karrysild i natten

 I går opdagede jeg så til min store glæde, at et ret støjende pindsvin havde meget travlt med at etablere sin vinterbolig – dog ikke i pindsvinehuset ….. men under kolonihavehuset. Pindsvinet havde gravet et hul under huset ved køkkenvinduet, så det lige akkurat kunne masse sig ind og ud, og nu havde det vældig travlt med at samle plantematerialer til vinterreden.

Måske ikke det allerbedste sted set med en husejers øjne, men jeg nænnede ikke at forstyrre den travle fyr. I stedet satte jeg mig i køkkenvinduet og iagttog arbejdet, mens jeg smilende tænkte for mig selv, at nogle gange er det, vi ønsker os eller søger efter allerede lige under vores næsetip.

Der blev gået til den .....
Der blev gået til den …..

Her til formiddag gjorde hønsene mig så opmærksom på et pindsvin, der lå og tog en lur i solskinnet tæt ved hækken. Måske det travle pindsvin fra i går, der puster ud ovenpå arbejdet eller måske endnu en tilflytter? I alle tilfælde skal de være meget velkomne her, og vi har jo fortsat et ledigt pindsvinehus, hvis det skulle ha’ interesse?

Mange kærlige tanker

Aase

Skriv en kommentar

Del en kommentar på Facebook

Min Spirituelle Have | Aase Hoffmann