Naturen som inspiration til mere livsglæde og nærvær

Forår betyder oprydning i staudebedet

Forår betyder oprydning i staudebedet

Jeg har benyttet de sidste dages skønne forårsvejr til at komme lidt i gang med oprydning i havens staudebede. Om efteråret lader jeg de afblomstrede stængler blive stående i bedene – jeg har en ide om, at de beskytter stauderne mod frost og kulde – og så ser bedene heller ikke så tomme ud om vinteren.

Nu hvor foråret begynder at røre på sig er det så tid for oprydning i bedene med nedskæring af blomsterstænglerne, lugning af ukrudt, rensning af kanter osv. Nogle af de afklippede stængler kommer direkte på kvashegnet, mens de mere tynde og sprøde dele bliver klippet op og smidt rundt som en slags jorddække mellem stauderne i det ny lugede bed.

Arbejdet med at fjerne alle de gamle plantedele og herved medvirke til at give plads til alt det nye, der ligger på spring i jorden for at komme op og berige vor verden, er en skøn aktivitet, synes jeg. Det er, som om jeg kan anvende den ydre oprydning i bedet som et billede på min egen indre bevidsthed.

Efter et par timers aktivitet føler jeg mig i hvert fald fornyet og fyldt af glæde og energi. Det føles, som om jeg også selv har sluppet en masse gammel rod og stillestående energi, jeg ikke længere har brug for – og at der nu igen er plads til, at nyt kan vise sig…….

Rigtig glædelig forårs oprydning til alle 🙂

Aase

Skriv en kommentar

Del en kommentar på Facebook

Min Spirituelle Have | Aase Hoffmann