Naturen som inspiration til mere livsglæde og nærvær

Foråret med afslutninger og nye begyndelser

Foråret med afslutninger og nye begyndelser

Efter den lange vinterdvale er det skønt igen at komme i gang med opgaverne i haven. Jeg elsker denne tid på året, hvor foråret dag for dag næsten med synlig hast bryder frem alle vegne og igen sætter smuk kulør på naturen. Det er som om min Sjæl hele vinteren har længtes efter at forene sig med planternes energi, og nu er det endelig tid igen.

Men så sker det – og det er næsten det samme hvert år. Med foråret kommer også oplevelsen af travlhed og mange bolde i luften.

Mit forår er tilsyneladende fyldt med afslutninger og nye begyndelser. Det er næsten, som vinteren først skal afsluttes og pakkes væk, inden der igen er plads til foråret. For eksempel skal haven pudset af efter vinteren og klargøres inden de nye skud, såning af grøntsager osv. Drivhuset skal vaskes ned for sidste års utøj, og kolonihavehuset skal hovedrengøres inden indflytning. Ja, selv fuglene har travlt med at fjerne noget af det gamle redemateriale fra fuglekasserne, inden de igen kan etablere sig.

Forårstravlhed alle vegne med mange afslutninger, inden den nye sæson for alvor kan begynde. Gode opgaver, jo vist, men alle tager de tid og indimellem må jeg tilstå, at jeg kan føle mig lidt overvældet og helt glemme at nyde processen, fordi jeg kun har det endelige slutresultat i tankerne – at nå frem til foråret …

Og så er det, at jeg må huske mig selv på nærværet og glæden ved havens smukke røde tulipaner og lade afslutning og klargøring være afslutning og klargøring. Foråret og de nye begyndelser kommer jo nok, hvad enten jeg føler mig klar eller ej …..

Glædeligt Forår – og lad os nu huske at nyde det i fulde drag.

Aase

 

Skriv en kommentar

Del en kommentar på Facebook

Min Spirituelle Have | Aase Hoffmann