Naturen som inspiration til mere livsglæde og nærvær

Fra sommerliv til vinterliv

Fra sommerliv til vinterliv

Så er havesæsonen ved at være forbi for denne gang. Samtidigt med at havemøblerne stilles væk, er det nu også tid for kolonihavefolket at forlade haven og flytte tilbage til 2.sal. Desværre ….. og så alligevel, det er jo næsten som at have 2 liv – et sommerliv og et vinterliv.  Sikke en luksus!! Vores opgave er så at skabe et nærende indhold i begge liv, som bringer glæde og høj energi uanset boligforhold, afstand til naturen, vejret og lignende.

Efter en fantastisk sommer i haven er dér nu også noget over at være tilbage i lejligheden i mit vinterliv, hvor der er tid til fordybelse i andre interesser og aktiviteter end i mit sommerliv. Som det så smukt hedder: ”Når noget afsluttes giver det plads til, at noget nyt kan begynde”.

Og det er jo heldigvis langt fra sådan, at det helt er slut med at komme i haven. Jeg fortsætter mine daglige havebesøg for at aflevere køkkenaffald til komposten, fordre havens fugle, hygge lidt om hønsene og naturligvis hente æg som altid.

Oprigtig talt, så ville jeg slet ikke kunne undvære mine mange ture ud i den healende natur. I mit vinterliv er det bare en indlagt forudsætning, at jeg selv er mere opsøgende på naturoplevelserne, nu hvor haven ikke længere er lige uden for døren. Jeg holder meget af vandreture i al slags vejr, det er virkelig noget, der klarer mit hoved og løfter min energi. Så ud over de mange ture til haven glæder jeg mig allerede til mange healende ture i skoven, langs fjorden eller lignende skøn natur hele vinteren.

For som nævnt er det jo vores helt egen opgave at skabe det liv, det giver os det, netop vi har behov for.

Mange glade efterårshilsner

Aase

2 Responses til Fra sommerliv til vinterliv

 1. traveture i skov og ved strand er rigtig nok noget af det bedste for sjæl og sind, man er som renset indeni og man får tilført ny energi og inspiration til at komme videre. For mit vedkomne har jeg altid taget en stribe billeder eller fundet en pind eller på stranden er der altid en smuk sten der må med hjem. OG ikke mindst den dejlige luft der forfrisker en hjerne. efter sådan nogle ture er det så dejligt at være menneske i et frirum hvor alle forpligtigelser kan holde pause. Skal i svømmehallen, som er et most oven på gårdsdagens havearbejde, noget med at ligge 10min. i saunaen og så lave aquagym i en halv time og som alle kan gå til med træningsøvelser og instruktør fra gigtforeningen (gratis) Ha en dejlig dag.

 2. Hej Birgitte
  Vi har helt samme oplevelse af traveture i skov og ved strand, kan jeg høre – det er virkelig healende for sjæl, sind og krop 🙂
  Og hvor er det dejligt du er god til at give dig selv oplevelser, der nærer dig: traveture, havearbejde, sauna, aquagym – det er bare så vigtigt at huske også at drage omsorg for os selv <3
  Ha' en dejlig søndag.
  Kærlige hilsner
  Aase

Skriv en kommentar

Del en kommentar på Facebook

Min Spirituelle Have | Aase Hoffmann