Naturen som inspiration til mere livsglæde og nærvær

Fra travl hverdag til healing i naturen

Fra travl hverdag til healing i naturen

Hvad holder du af at gøre, når du kommer hjem efter en lang arbejdsdag??

Det bedste jeg ved, er at gå en tur i haven eller ud i naturen på anden måde. Alt det grønne, blomsterne, duftene, vinden osv er alt sammen med til at give mig ro og bringe orden i alle de stressende tanker, der ofte kører rundt i mit hoved efter en lang dag på jobbet. Det kræver som regel kun kortere tid i naturens beroligende omgivelser, før jeg igen føler mig afslappet og glad.

Men hvad er det lige, naturen kan, der bringer os healing? Videnskabelige undersøgelser viser faktisk, at ophold i naturen kan hjælpe os til at genoplade vore batterier, når vi er mentalt trætte efter længere tids fokusering på f.eks. arbejde. Det skyldes, at vi anvender den styrede opmærksomhed på jobbet og ved færden i byens pulserende liv, mens det er den spontane opmærksomhed, vi aktiverer i naturen . Når vi stimulerer den spontane opmærksomhed, opbygger vi positive følelser og ny energi, der styrker vores sociale kompetencer og nedsætter vores stressniveau.

For mig handler det desuden også meget om den oplevelse af forbundethed med naturen, jeg mærker, når jeg færdes regelmæssigt der ude i alt det grønne. Jeg får en stærk oplevelse af at være en lille brik i den store helhed, hvor gensidig afhængighed er en afgørende faktor. Det er, ligesom jeg igen bliver synkroniseret med naturens og universitets rytme, og bringes tilbage til min kerne af glæde og kærlighed. De lavere energier slipper langsomt deres tag i mig, og jeg mærker, hvordan min vibration stiger, mens glæden umiskendeligt bobler i hele min krop. I naturen føler jeg mig i overensstemmelse med min sjæl og dybt taknemmelig for livet og dets mange gaver.

Store ord måske, men hvad det end skyldes, så ved jeg i hvert fald, at ophold i naturen er noget af det mest livgivende og nærende, jeg kan foretage mig. Måske har du det helt på samme måde?

De bedste ønsker om endnu en dejlig dag derude …..

Aase

2 Responses til Fra travl hverdag til healing i naturen

 1. Jeg har det præcis sådan som du beskriver ovenfor – jeg er faktisk dybt afhængig af kontakt med naturen og går i haven hver eneste dag, som det første, når jeg kommer hjem fra job 🙂

  På rejser i storbyer går der heller ikke længe førend jeg opsøger grønne områder, vand, stilhed – som pause fra alt det hekstiske!

  Tak for din dejlige blog!

  • Dejligt, at du har lyst til at læse med, Jenni,
   og tak for at du vil dele dine oplevelser med os her 🙂

   Mange hilsner
   Aase

Skriv en kommentar

Del en kommentar på Facebook

Min Spirituelle Have | Aase Hoffmann