Naturen som inspiration til mere livsglæde og nærvær

Græs klipning med mere …..

Græs klipning med mere …..

Her sidst på sommeren gik min græs trimmer i stykker, og den er nu blevet erklæret død. Det var egentlig min plan først at købe en ny trimmer, når vi starter op igen til foråret, men det lune efterår gør jo, at græsset stadig vokser lystigt. Især har jeg fået en udfordring med det høje græs mellem mine højbede, hvor græs trimmeren plejer at husere….

Nu har jeg fået den noget skøre ide at klippe græsset med håndkraft i stedet, for klippes det skal det. Her ligger jeg så med min rosensaks og klipper græskanter. Udefra må det opleves som noget af et sisyfos arbejde – der er meget græs og rosensaksen er meget lille – men set fra min position med hovedet nede i al det grønne giver projektet rigtig meget mening.

Nede i det fugtige efterårs græs langs højbedenes sider åbner sig en helt ny verden. Her lever agersnegle, bænkebidere, regnorme, biller og en masse andre små skabninger deres helt eget liv, som jeg nu får indblik i. En herlig mulighed for at træde lidt ud af mit eget travle liv og iagttage noget af det liv, der leves i vor nærhed. Vi mennesker er jo så langt fra alene om at betræde vor skønne jord – selv om vi ofte opfører os, som om vi var de eneste retmæssige ejere. Indimellem er det godt lige at blive mindet om vor plads i naturens store orden, mindet om at vi jo trods alt kun er én art blandt mange i det uendelig store univers.

Midt i alle mine langhårede overvejelser bliver jeg igen kaldt tilbage til græs klipningen, da selskabshønen Bertha kommer forbi og giver sit besyv med i arbejdet. Hun er som altid på udkig efter lækkerier i jorden og skraber ivrigt i det nyklippede græs og i det græs, jeg har lagt på bedene, så det kan give næring til jorden og fungere som vinterdække.

Måske hønsene også sku’ have en spandfuld græs ind i gården, så de har lidt at hygge sig med efter lukketid – man må jo huske at drage omsorg for alle havens mange hjælpere.

Mange kærlige tanker fra efterårshaven

Aase

 

Skriv en kommentar

Del en kommentar på Facebook

Min Spirituelle Have | Aase Hoffmann