Naturen som inspiration til mere livsglæde og nærvær

Lyset og glæden vender tilbage

Lyset og glæden vender tilbage

Så går vi igen mod lyset.

I år er tirsdag den 22. december årets korteste dag – vintersolhverv, som det også kaldes – og dagene bliver igen langsomt længere og nætterne kortere. Det er en fantastisk mekanisme. Just som vi synes at mørket er ved at lukke sig om os, og december dårligt kan blive mere sur og mørk, så vender det. Og lyset er igen lige så stille på vej tilbage i vort liv. Det er jo egentlig ikke noget, vi sådan rigtig lægger mærke til i første omgang. Men vi ved det sker, og pludselig bemærker vi de klare tegn på, at lyset – og glæden igen er hos os.

Lyset er en betingelse for liv – både som fysisk, religiøst og spirituelt fænomen er lyset forbundet med stor glæde og livsbekræftende energi – og vi mennesker påvirkes helt ind i sjælen.

Det siges derfor, at tiden omkring vintersolhverv er et rigtig godt tidspunkt for nye begyndelser. At der med lysets og glædens begyndende tilbagevenden sker et stort energiløft, der åbner vore hjerter og fylder os med fornyet livsbegejstring. Og at vi samtidigt bliver særlig åbne og modtagelige for at se nye muligheder. Det er derfor nu vi kan stoppe op, reflektere over sammenhængene og sætte ny retning og farver på paletten mod glæden i vort eget liv. Hvad vil du for eksempel gerne have meget mere af i dit liv?

For mit eget vedkommende tror jeg, at en dejlig tur i skoven vil være de helt rigtige omgivelser at være modtagelig for nye ideer i – og ikke mindst til at byde lyset velkommen tilbage.

 

I lys og glæde

Aase

Skriv en kommentar

Del en kommentar på Facebook

Min Spirituelle Have | Aase Hoffmann