Naturen som inspiration til mere livsglæde og nærvær

Omsorg for sig selv og andre

Omsorg for sig selv og andre

Her om vinteren, når vejrets mere kølige varianter ikke lige indbyder til ophold ude i det fri hele tiden, holder jeg meget af at sidde i drivhuset – i læ for blæst og regn – og nyde udsigten til havens liv. Følge fuglenes færden, iagttage planternes svajen i vinden, måske lytte til regnen mod ruden eller hilse på solen, der pludselig titter frem fra skyen osv.

Ofte får jeg selskab af hønsene, der giver sig i kast med at støvbade i den tørre, løse jord i drivhusets bund. Det er super hyggeligt at sidde her og iagttage hønsenes ivrige skraben og rotéren i jorden i forsøget på at få løs jord ind i fjerdragten for at rense sig for evt. utøj og lignende ubehag.

Jeg smiler ved tanken om hønsene, der på den måde drager omsorg for sig selv og hinanden. Smiler ikke mindst fordi disse stille stunder i deres selskab jo også er en af mine egne måder at drage omsorg for mig selv på. Ja, det er faktisk en af de pauser på min dag, som jeg holder allermest af.

Hønsenes nærvær og optagethed i nuet synes næsten at kunne forplante sig til mig. Jeg mærker, hvordan roen og glæden indfinder sig, mens jeg taknemmeligt nyder min forbundenhed med det hele. Sindet bliver stille og giver plads for, at jeg i stedet kan høre min intuitions sagte hvisken. Som regel har jeg papir og kuglepen ved min side, så jeg kan nedskrive alle de lyse ideer og input, som kommer til mig, når tankerne er i ro.

Pauser og omsorg skal der til. Indholdet og formen kan være meget forskelligt alt efter, hvem vi er, og hvad vi hver især har behov for – høne eller menneske. Det afgørende er, at vi husker at holde dem.

Mange kærlige tanker

Aase

 

Skriv en kommentar

Del en kommentar på Facebook

Min Spirituelle Have | Aase Hoffmann