Naturen som inspiration til mere livsglæde og nærvær

Sensommer Glæde

Sensommer Glæde

Jeg går og glæder mig i disse dage. Godt nok er det meget vemodigt, at vi nu tager afsked med sommeren – og i år tilmed en rigtig fantastisk én af slagsen – men på den anden side er der nu også noget ganske særligt over sensommer.

Det, jeg specielt tænker på i denne forbindelse, er glæden ved at kunne gå ud i sin have eller drivhus og hente sine egne råvarer – og så huske at gøre det.

Hele sæsonen har det været til stor glæde at kunne følge med i afgrødernes sundhed og vækst. Her i sensommer, hvor det er tid for at høste af alle lækkerierne, kunne man derfor forvente, at glæden var på sit højeste. Nogle gange sker der imidlertid bare det, at jeg helt glemmer at anvende grøntsagerne og al den modne frugt i den daglige husholdning. Kender du det?

I år forsøger jeg derfor at gå mere bevidst til værks for at få størst glæde af havens grøntsager. Her i huset er vi f.eks. ikke de store kødspisere, så derfor fungerer det rigtig godt med at lade dagens menu tage udgangspunkt i, hvilke grøntsager i haven, der er klar til at blive høstet lige nu – og så evt. supplere retten med fisk eller kød. Men jeg er ganske klar over, at denne mere ”grøntsagsfokuseret ordning” nok ikke går i alle husstande ….

En anden stor glæde og tilfredshed er, når jeg henter ind af overfloden og klargør til vinterforråd i fryseren, laver frugt smoothies eller saft, skønne kager, stærke chili olier eller andre gode sager.

For mig er det en helt speciel glæde at få anvendt det, jeg har dyrket i min have. Jeg føler, det er min måde at vise min store taknemmelighed til Moder Jord, der på smukkeste vis deler sine ressourcer og overflod med mig og mine.

Tak, Tak, Tak  🙂

Glade hilsner

Aase

Skriv en kommentar

Del en kommentar på Facebook

Min Spirituelle Have | Aase Hoffmann